Registreer voor onze nieuwsbrief Nieuwsbrief
  • flag.america
  • flag.england
  • flag.netherlands
  • flag.germany
  • flag.france
Fabrikant van Matten
Fabrikant van Matten

Entreematten voor openbare gebouwen

Notrax Swisslon Plus Entrance Matting for Public Entrances

Entreematten zijn de eerste indruk van een gebouw en kunnen het vuil en puin die binnenkomen tot 80% van het vuil verwijderen. In een periode van 20 dagen, zullen 1000 mensen 14 kilo aan vuil achterlaten. Voor openbare gebouwen met een zeer frequent loopverkeer, is het voordeel van een goed entreemattensysteem goed te meten in het besparen van de schoonmaakkosten.  

Het is een legale eis om entrees veilig en toegankelijk te houden in openbare gebouwen. Entreematten spelen een rol in het verminderen van glij- en valpartijen, vanwege vochtige vloeren door goed de schoenen te drogen en buiten- en binnen entrees toegankelijk te blijven maken voor mensen met een beperkte mobiliteit, zoals loophulpmiddelen en rolstoelen.  

Extra voordeel van een geschikt entreemattensysteem is ook een verbeterde kwaliteit van de lucht door een vermindering van luchtdeeltjes en opm de vloer te behouden door het absorberen van het meest van het eerste gebruik, die anders de levensduur van de mat zou verkorten. Deze voordelen zijn herkend door milieuvriendelijke gebouwen assessoren, LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) en BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). 

Zoveel eisen, waar zou u naar moeten zoeken voor een geschikt entreemattensysteem? 

Functionaliteit

Verwijderen van vuil

Het juiste gebruik van entreematten kan het aantal vuil die binnen het gebouw wordt gebracht verminderen, die anders in het tapijt zouden komen te liggen. De bodem van een tapijt heeft een textuur die vergelijkbaar is met een scheermes en als er op tapijten gelopen wordt, kunnen de vezels snijden. Dit verkort de levensduur van de mat. Binnen de eerste 6 meter, zal 42% van de tapijtlaag verwijderd worden nadat er maar 1500 mensen erop hebben gelopen en zijn binnengekomen. Entreematten absorberen veel van het eigenlijke gebruik, om de levensduur van de mat te verlengen en zo de investering te beschermen. Hoe meer vuil er wordt verwijderd bij de entree, hoe minder er in de lucht komt binnen het gebouw, waardoor de kwaliteit van de lucht verbeterd wordt. LEED beveelt een permanente entree inloopsysteem aan op alle regelmatige gebruikte, exterieur-naar-interieur entrees tot overdekte parkeergarages. 

Waar naar te zoeken:

 

Bijhouden van het uiterlijk

Een entree is de eerste impressie van een gebouw. Entreematten zijn er in verschillende kleuren en patronen om zo overeen te komen met elk interieur en het verbeteren van de algemene esthetiek van de entree geeft het een professionele, stijlachtige en luxe verschijning, voor iedere keer een goede eerste impressie. Ook tussendoor het schoonmaken zouden de entreematten er goed uit moeten blijven zien, nadat duizenden mensen eroverheen hebben gelopen. 

Waar naar te kijken:

 

Veiligheid

Voorkomen van uitglijden en vallen 

Vochtige, gladde vloeren zijn gevaarlijk. Entrees worden snel vochtig op regenachtige of sneeuwachtige dagen, waarbij water in de schoenen wordt gelopen. Wanneer het water op de vloer ligt, de schoen de vloer aanraakt, komt het water onder de schoenen, waardoor de persoon uitglijdt. Ook vergelijkbaar met hydroplaning. De persoon verliest de controle en valt. Dit kan leiden tot dure boetes en vergoedingen. 

Waar naar te kijken:

 

Voldoen aan Brandklasse Eisen

Entrees zijn ook een hoofduitgang geworden tijdens brand of andere noodgevallen. Alhoewel de Brandklasses variëren bij het type van het gebouw, type van de entree en type van een entreemattensysteem, is het aanbevolen om eerst de brandrichtlijnen te raadplegen, wanneer je een entreemattensysteem kiest.  

Waar naar te kijken:

 

Toegankelijkheid

Verwijderen van struikelgevaar

Matten zouden veilig moeten zijn; een stevige onderzijde of geen onderzijde; en een oppervlakte in hoogte. Tapijten zouden laagpolig en niet-directioneel moeten zijn voor gemakkelijke toegang voor rolstoel gebruikers. Vermijd kokosmatten, hoogpolig of extreem gegroefde tapijten. Blootgestelde randen of tapijten zullen sneller aan vloeroppervlaktes komen en hebben bekleding over de gehele lengte van de de blootgestelde rand. Tapijtranden bekleding mogen niet krullen of breken.   

Waar naar te kijken:

 

Onderhoud & Reiniging

Door het verwijderen van vuil door een combinatie van verzorging, stofzuigen en sproeiextratciemethode, kan de levensduur verlengd worden. Een onderhoud zou inclusief het dagelijks stofzuigen van de bovenzijde moeten zijn, vooral in drukke omgevingen, om zo vuil te voorkomen die zich ophoopt. Het wekelijks verzorgen van de mat zal stofzuigen makkelijker maken door het losmaken van de vezels en zo gemakkelijker toegang te hebben bij vuil onder de mat. Het verzorgen van de mat helpt ook om vezels te luchten, vzodat ze sneller droog worden. Veeg ook onder de mat, om de vloer of de mat aan de onderzijde te reinigen. Maandelijks een sproeiextractiemethode met shampoo zal de vezels reinigen en het overgebleven vuil verwijderen. 

Notrax® heeft een ruim assortiment van binnen- en buitenmatten voor professioneel gebruik. Binnenmatten zijn beschikbaar in een uni-zone, multi-zone en multi-functionele entreematten, in diverse kleuren en materialen die voor elke entree geschikt is, om zo een totaaloplossing voor matten te creëren voor een stijlvolle maar ook veilige entree. 

Bekijk de gehele Notrax® lijn van entreematten voor grote entees