Registreer voor onze nieuwsbrief Nieuwsbrief
  • flag.america
  • flag.england
  • flag.netherlands
  • flag.germany
  • flag.france
Fabrikant van Matten
Fabrikant van Matten

Stop vuil bij de deur

Onderhoud van een tapijt begint bij de entree

Notrax Swisslon Plus Entrance Mat

Het groottste risico bij tapijten is vuil en vlekken. Tapijtvlekken hebben een textuur die vergelijkbaar is met een scheermes en als er op tapijten overheen gelopen wordt, kunnen de vezels snijden. Dit verkort de levensduur van de tapijt.   

Voorkomen is de beste oplossing. 

80% van het vuil wordt binnengebracht bij faciliteiten door voetverkeer. Naast een eerste impressie bij mensen die het gebouw betreden, hebben entreematten drie hoofdfuncties: 

1. Schrapen en vuil opvangen. 

Een gepast gebruik van entreematten kan het aantal vuil verminderen die in het gebouw wordt binnegebracht, welke anders vast zou zitten in het interieur van de tapijt. Borstelmatten zijn gemaakt van stevige garens om schoenen te schraen en zo tot 40% van het vuil en stofjes te verwijderen. In een periode van 20 dagen, verliezen 1000 mensen 14 kilo aan vuil.

2. Schoenen reinigen voor een langere levensduur van de vloer.  

Binnen de eerste 6 meter, zal 42% van de vloer of tapijt versleten worden nadat er maar 1500 mensen zijn binnengekomen. Entreematten absorberen veel van het eigenlijke gebruik om zo de levensduur te verlengen van het interieur van de vloer of tapijt om de investering te beschermen. 

3. Droogt schoenen om struiklegevaar te voorkomen. 

Vochtige, gladde vloeren zijn gevaarlijk. Openbare gebouwen zijn zelfs verplicht om vloeren veilig te houden.ENtreematten kunnen 5 liter water absorberen per vierkante meter, om ervoor te zorgen dat schoenen gedroogd worden en zo glij- en struikelgevaar te voorkomen. 

Het is belangrijk om entreematten te kiezen met deze functies in gedachten te houden, om zo de voordelen eruit te halen. Voor grote entrees, kan er een combinatie gemaakt worden van entreematten met een 1 functie, borstelmatten met schraapfunctie, combinatie van borstel of absorberende matten voor reiniging en absorberende matten voor drogen. Hoewel, kleine entrees van winkels en kantoorgebouwen hebben vaak niet de ruimte voor een volledig mattensysteem. Geen zorgen, er zijn een aantal multi-functionele entreematten die stevige garens met schraapfunctie combineren met zachtere absorberende garens om nog steeds effectief te functioneren in kleine entrees. 

Notrax® heeft een volledige selectie van buiten- en binnematten voor prosessioneel en commercieel gebruik. Binnenmatten zijn beschikbaar in single one, multi zone en mulit-functionele entreematten in verschillendere kleuren en materialen die bij elke entree passen en zo een totaal oplossing voor een comfortabele maar ook veilige entree. 

Onderhoud en Reiniging

Entreematten functioneren optimaal als zij regelmatig gereinigd worden. Door het verwijderen van vuil door een combinatie van verzorging, stofzuigen en sproeiextratciemethode, kan de levensduur verlengd worden. Een onderhoud zou inclusief het dagelijks stofzuigen van de bovenzijde moeten zijn, vooral in drukke omgevingen, om zo vuil te voorkomen die zich ophoopt. Het wekelijks verzorgen van de mat zal stofzuigen makkelijker maken door het losmaken van de vezels en zo gemakkelijker toegang te hebben bij vuil onder de mat. Het verzorgen van de mat helpt ook om vezels te luchten, vzodat ze sneller droog worden. Veeg ook onder de mat, om de vloer of de mat aan de onderzijde te reinigen. Maandelijks een sproeiextractiemethode met shampoo zal de vezels reinigen en het overgebleven vuil verwijderen. 

________________________________________________________________
Superior Manufacturing Group is een van de wereld's grootste geintegreerde fabrikanten van schoon- en droogloopmatten en industriele matten. Het bedrijf is snel gegroeid sinds de oprichting in 1948 en heeft nog steeds het hoofdkantoor in Chicago met faciliteiten in Georgia, Mississippi, Illinois en Rhode Island in de Verenigde Staten en Barendrecht in Nederland. Ons doel is om kwaliteitsproducten te produceren en om continue naar innovatieve manieren te zoeken om zo onze klanten tevreden te stellen. 

Bekijk de gehele Swisslon Lijn van Entreematten:

Swisslon Plus Entrance Matting Swisslon Classic Entrance Matting

Swisslon Plus™

Swisslon Classic™

Swisslon Brush Entrance Matting  

Swisslon Brush™

 

 

Bekijk de nieuwe Schoon- en Droogloopmatten:

Notrax Dust Control Matting Catalog