Registreer voor onze nieuwsbrief Nieuwsbrief
  • flag.america
  • flag.england
  • flag.netherlands
  • flag.germany
  • flag.france
Fabrikant van Matten
Fabrikant van Matten

Notrax® geeft aandacht aan Veiligheid en Gezondheid

Brandwerende Matten, Ideaal Voor Brandgevaarlijke Zones

Notrax Fire Retardant Industrial Matting

Lassen, snijden, solderen en het slijpen van metaal in fabrieken, hebben allemaal iets gemeen met elkaar: deze activiteiten vormen een ernstig gevaar voor brand en wat ze ook met elkaar gemeen hebben is dat deze activiteiten vaak worden uitgevoerd door werknemers die lang staan, wat kan leiden tot pijn in de spieren.


Notrax® heeft de ideale oplossing: de Cushion Ease Solid™ FR brandwerende antivermoeidheidsmatten. De Cushion Ease Solid™ FR is de perfecte combinatie van ergonomie, antivermoeidheid en brandveilige matten voor werknemers die staan en werken voor een lange periode in brandgevaarlijke zones.  

Brand Classificatie Bfl-S1

Brandbestendige vloeren hebben twee hoofdfuncties. De matten functioneren als een bescherming in brand gevaarlijke zones om de hitte te weerstaan, vonken, lassen en andere activiteiten in samenwerking met de OSHA standaard. Mocht er een brand ontstaan, zijn de brandbestendige matten moeilijk te verbranden en daardoor geschikt om tijd te verlengen voordat de brand zich kan verspreiden, waardoor werknemers de tijd krijgen om weg te komen. Dit in tegenstelling met andere matten. 

Cushion Ease Solid™ FR matten voldoet aan de strengste Europese normen voor brandveiligheid met een classificatie van Bfl-S1 volgens EN 13501-1.  Om te voldoen aan deze brandklasse worden producten getest in onafhankelijke laboratoria voor ontvlambaarheid en de reactie naar het vuur.  De eerste letter 'B' geeft aan hoe moeilijk het te verbranden is, de 'fl' staat voor vloer. De S1 geeft de kleine hoeveelheid rook aan wanneer er brand is. Rook verdampt welke vrijkomt door brandbare materialen, wat een van de gevaarlijkste elementen is voor een brand. 

Ergonomisch Comfort

Met een 19 mm dik comfortplatform, biedt de Cushion Ease Solid™ FR comfort tijdens lange uren van staan en isoleert werknemers van de harde vloer, temperatuur, vibraties, vocht en geluid. Ook is elke mat op maat verwerkt met afgeschuinde randen aan alle zijdes om zo struikelgevaar te voorkomen. Het is getest voor antislip (R10) en is gecertificeerd door de National Floor Safety Institute. De matten zijn gemaakt van stevige 100% nitrilrubbersamenstelling die zorgt voor duurzaamheid, oliebestendigheid en  brandbestendige eigenschappen. 


Modulaire Tegels voor Configuraties op maat. 

De Cushion Ease Solid™ FR 91 cm x 91 cm modulaire tegels klikken gemakkelijk in elkaar voor een snelle en eenvoudige installatie voor elke vorm of afmeting. Deze koppelbare matten bieden maatwerk ter plekke om grote oppervlaktes te bedekken, specifieke werkstations op maat of een individuele eiland.   
________________________________________________________________
Superior Manufacturing Group is een van s'werelds grootste fabrikant van industriële vloermatten en droog- en schoonloopmatten. De organisatie is sterk gegroeid sinds haar nederige start in 1948 als een klein familiebedrijf, met het hoofdkantoor nog steeds in Chicago gevestigd. Superior Manufacturing Group heeft op dit moment productiefaciliteiten in Georgia, Mississippi, Illinois en Rhode Island in de Verenigde Staten en Barendrecht in Nederland. Ons doel is om kwaliteitsproducten te produceren en om continue naar innovatieve manieren te zoeken om zo onze klanten tevreden te stellen. 

Bekijk Brandwerende Matten Producten:

 Notrax CushionEase Solid FR Notrax SkywalkerHD Fire Retardant

Cushion Ease Solid™ FR

SkywalkerHD™ FR

 

 Notrax CushionEase FR Fire Retardant Mat  Notrax CushionEase with GripStep II Fire Retardant Mat

Cushion Ease™ FR

 

Cushion Ease™ FR GSII