Registreer voor onze nieuwsbrief Nieuwsbrief
  • flag.america
  • flag.england
  • flag.netherlands
  • flag.germany
  • flag.france
Fabrikant van Matten
Fabrikant van Matten

Prof. Redha Taiar's Workshop Over Antivermoeidheid

~Presenteert bevindingen en aanbevelingen hoe vemoeidheid verminderd kan worden op het werk~

Prof. Dr. Redha Taiar, een expert in biomechanica, de menselijke motoriek, kinematische en kinetische analyse en biomedische technologie aan de Universiteit van Reims in Frankrijk, zal twee workshops geven over vermoeidheid op de werkplek op de Expo Protection in Parijs in December 2012.

Professor Redha Taiar of the University of Reims

De grondslag van deze workshops is zijn recente studie (2011) van “Menselijke Motoriek in een Werkomgeving”. De rechtopstaande positie van het menselijke lichaam bestuderen, het aanpassen van de segmenten om zo de balans te behouden en spier problemen te verminderen zijn de hoofdzaken om zo het dagelijkse werkleven van gebruikers te verbeteren. 

Door het observeren van werknemers en de voetdruk te meten voor werknemers die lang staan, is het Prof. Taiar gelukt om twee oorzaken van vermoeidheid te identificeren en daardoor een tweedelige aanpak aan te houden, in het bestrijden van spier- en musculaireaandoeningen die gepaard gaan met lang staan.  

Een oorzaak van vermoeidheid: De Cinderella vezels

De consequenties van lang staan op een musculaire-skeletaal niveau begint met het trainen van de spieren. Om het menselijk lichaam in een rechtop staande positie te blijven, namelijk staan, hebben we onze spieren getraind wat een automatisch systeem geworden is. Deze positie (rechtop) is ingebakken in ons neuromusculaire programma en elke keer gebruiken we dezelfde spieren om het werk te doen, zonder dat we hiervan bewust zijn. Deze 'automatische' spierfunctie is opgenomen in de hersenen en zal systematisch toegepast worden.De vezels van de spieren in dit programma worden ook wel Cinderella vezels genoemd, omdat zelfs als ze moe zijn, doen zij hun werk... en dat is het begin van spier- en gewrichtsproblemen. (pijn, contracturen, tendinitis..). 

Professor Redha Taiar study on Anti-Fatigue Matting

Nog een oorzaak van vermoeidheid: onbalans

Naast het overmatig gebruik van dezelfde spieren en wanneer het systeem uit balans is, moeten de spieren harder werken om balans te zoeken en de snelle reactie wordt behouden ten koste van de energie (vermoeidheid).
Dus om een rechtopstaande positie te behouden is het noodzakelijk om een goed aangepast postuur in balans te houden om zo pathologieen en hun conseqenties ervan in het dakelijkse werk van de gebruikers te verminderen. In een notendop, om balans te verkrijgen 'snelle reactie/ energiebesparend / effectiviteit' is het noodzakelijk om van de verschillende drukken in de voet op de grond en de meest behoorlijke spieractie (van hoofd tot teen) bewust te worden. 

Kortom, om het evenwicht terug te krijgen 'snelle reactie / energiebesparing / effectiviteit', is het noodzakelijk om bewust te worden van de verschillende voetdrukken op de vloer en de juiste actie van de spier (van voet tot hoofd). 

Twee oorzaken: tweedelige oplossing om vermoeidheid tegen te gaan

Taiar raadt daarom een tweedelige aanpak aan in het verminderen van vermoeidheid. 
Ten eerste, moet de werknemer beginnen met een variatie in de voetdruk om zo de rechtopstaande positie te verbeteren. Deze 'top down' benadering helpt om de de drukpunten in de voet (Cinderella vezels) te verwijderen. Om dit te bereiken, is zijn advies aan werknemers om regelmatig de drukpunten in de schoen te veranderen.
Ten tweede, door het gebruiken van antivermoeidheidsmatten die gemaakt zijn van de laatste technogloische materialen. Het gebruik van antivermoeidheidsmatten zorgt voor een correcte balans en een algehele verdeling tussen het rechter- en het linkerbeen. De unieke samenstelling van antiververmoeidheidsmatten is een ergonomisch motief en een zachte onderlaag welke het gewicht verdeeld en de micro bewegingen van de voet stimuleert en zo bloedverdunningen in de benen minimaliseert. Prof.Taiar’s bevindingen, bevestigen dat pijn aanzienlijk verkort wordt door het gebruik van antivermoeidheidsmatten ten opzichte van de situatie zonder matten.

Werknemers akkoord

Terugkoppeling van werknemers is ook gebruikt om het onderzoek te steunen door het gebruik van observaties van werknemers die het werken op een antivermoeidheidsmat op een harde vloer vergeleken hebben en hun niveau van comfort en vermoeidheid hebben aangegeven, elk uur tijdens een acht uur durende werkploeg. Een werknemer reageerde: “Minder vermoeidheid in de benen aan het eind van de dag en minder spier- en gewrichtsproblemen, betere opname van gewicht.”

Antivermoeidheidsmatten zijn er in verschillende types en materialen voor industriële of commerciële toepassingen die extra eigenschappen vragen zoals, antislip, oliebestendigheid, brandbestigheid, chemische bestendigheid, statisch dissipatief of antimicrobieel. Notrax® is een toonaangevend merk van antivermoeidheidsmatten die speciaal zijn getest door Prof. Dr. Taiar aen hebben bewezen dat de syptomen van vermoeidheid aanzienlijk worden verminderd. 

Meer informatie over het Taiar Onderzoek over Antivermoeidheidsmatten 

Prof. Dr. Redha Taiar zal twee workshops geven op de Expo Protection safety show die plaatsvindt in Parijs van 5 - 8 December 2012 om zijn onderzoek te bespreken over antivermoeidheidsmatten en zijn kennis over ergonomie te delen. Voor meer informatie of om je alvast in te schrijven voor de workshop, kunt u een email sturen aan: europe@notrax.com.
________________________________________________________________

Prof. Dr. Redha Taiar is een expert in biomechanica, de menselijke motoriek, kinematische en kinetische analyse en biomedische technologie aan de Universiteit van Reims in Frankrijk. Voor meer informatie over zijn werk: 

 

Leer meer over Professor Taiar's Onderzoek: Slim Staan