Registreer voor onze nieuwsbrief Nieuwsbrief
  • flag.america
  • flag.england
  • flag.netherlands
  • flag.germany
  • flag.france
Fabrikant van Matten
Fabrikant van Matten

Superior Manufacturing Group sluit zich aan bij een grotere familie: Checkers Industrial Safety Products

Chicago, Illinois – Superior Manufacturing Group Inc., een familiebedrijf sinds de oprichting in 1948 door de familie Wood, is verheugd om de verkoop van zijn eigendom aan Checkers Industrial Safety Products aan te kondigen. Checkers is een fabrikant van industriële gespecialiseerde veiligheidsproducten zoals kabelmanagementsystemen, bodembescherming en andere veiligheidsproducten.

Superior Manufacturing Group Inc., is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van antivermoeidheids-matten, schoon- en droogloopmatten en matten voor de voedingsindustrie. De matten zijn voor professioneel gebruik en worden wereldwijd verkocht onder de bekende merknamen Notrax®, AKRO, APEX en HomeTrax Designs. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, de productiefaciliteiten zijn verspreid over de Verenigde Staten (Illinois, Georgia, Mississippi en Rhode Island) en Europa (Barendrecht, Nederland).

Checkers Industrial produceert verschillende veiligheidsproducten onder diverse merknamen, waaronder matten voor bodembescherming, kabelmanagementsystemen, wielblokken, veiligheidslichten en waarschuwingsvlaggen. De onderneming heeft producten ontwikkeld die voldoen aan dehedendaagse veiligheidseisen en ze zelfs overtreffen, hierdoor heeft Checkers Industrial een leidende positie op de respectievelijke eindmarkten.

“Als marktleider in onze segmenten hebben we eenzelfde manier van denken over de de benadering  van de industriële veiligheidsproductenmarkt, namelijk door middel van een vertrouwd wereldwijd distributeursnetwerk. Ons geloof in een sterke relatie tussen klanten en leveranciers vormt de basis van onze onderneming. We zijn onderdeel geworden van een grotere familie van merken die streven naar uitmuntendheid in de industriële veiligheidsindustrie,” aldus Rene Vieveen (Executive Vice President & Managing Director Superior USA/EU.

“Ons doel is om kwaliteitsproducten te produceren en wij blijven continu zoeken naar innovatieve manieren om onze klanten tevreden te stellen. Door onze krachten te bundelen, breiden we onze kennis van materiaal en productietechnieken uit en zijn we in staat deze toe te passen in al onze productiefaciliteiten over de wereld.”

Onze complementaire producten maken het mogelijk te profiteren van synergie in onze marktbenadering, die via distributeurs verloopt, en mogelijk nieuwe markten te ontwikkelen met onze wereldwijde distributiepartners. Checkers Industrial is reeds actief in de industriële markten, mijnbouw, olie- en gaswinning, militaire toepassingen, entertainmentindustrie en de constructie- en vliegtuigindustrie. Superior Manufacturing Group opereert in nichesegmenten in de industrie, schoonmaakbranche en voedselverwerkingssector. De focus ligt hierbij op ergonomie, hygiëne, gezondheid en veiligheid.

De schaalvoordelen maken het mogelijk onze productgroepen uit te breiden zonder dat dit ten koste gaat van de goede service aan onze distributeurs. We houden ons aan onze beloftes om altijd onze producten op voorraad te hebben in onze vestigingen om aan de verwachtingen van onze klanten te kunnen voldoen en onze productiefaciliteiten volgens de LEAN productie principes te organiseren. Hierdoor  kunnen we onze orders snel en efficiënt verwerken en versturen.

Voor meer informatie over de ondernemingen: 

Checkers Industrial Safety Products  Superior Manufacturing Group Inc.  Superior Manufacturing Group Europe BV
Checkers Industrial Safety Products:
www.checkersindustrial.com
Superior Manufacturing Group Inc.
www.notrax.com
Notrax® Europe:
www.notrax.eu